5 inspiratie tips voor een stijlvolle tuin

tuinMet een eigen tuin kun je erg veel leuke dingen doen. Het doel is uiteraard om ervoor te zorgen dat het een plek is waar je het liefst de hele dag blijft. Om dit voor elkaar te krijgen is het wel belangrijk dat je een stijlvolle tuin hebt. In dit artikel worden er vijf tips gegeven waarmee jij jouw tuin een echte upgrade kunt geven. 

Zorg voor een mooie veranda

Als je tijdens verschillende weersomstandigheden wilt kunnen genieten van je tuin, dan is het sterk aan te raden om een veranda te plaatsen. Zo blijf je tijdens een regenachtige dag droog onder de veranda en kun je hier ook een mooie schaduwplek creëren. Om dit voor elkaar te krijgen is het wel belangrijk dat veranda zonwering aanschaft.

Mocht je overigens liever een terrasoverkapping hebben, dan zijn Pergola’s ook een echte aanrader. Het voordeel van Pergola’s is dat ze relatief goedkoop zijn maar zeker wat toevoegen aan de tuin. 

De juiste plantencombinaties

Als je jouw tuin naar een hoger level wilt tillen, dan is het belangrijk dat je ook rekening houdt met de kleurencombinaties van de planten. Zo dienen ze mooi op elkaar aan te sluiten. Daarnaast is het ook belangrijk dat je rekening houdt met de groei- bloeitijd van de verschillende planten.

Een aparte plek voor de kinderen

Als je kinderen hebt kan het al snel een zooi worden in de tuin. Om dit voorkomen kan het helpen om een aparte plek voor hen te creëren. Zorg ervoor dat zij een plek hebben waar ze de hele dag kunnen spelen. Daarnaast is het ook aan te raden om hier boxen te plaatsen waar het speelgoed in opgeborgen kan worden.

Doe inspiratie op via het internet

Als je jouw tuin opnieuw wilt inrichten dan is het sterk aan te raden om via online platforms inspiratie op te doen. Je hoeft hierbij niet iemand te kopiëren maar je kunt wel bepaalde delen overnemen. Door verschillende onderdelen van verschillende tuinen met elkaar te combineren krijg je alsnog een unieke tuin. 

Onderhoud je gazon op de juiste manier

De meeste mensen hebben gras in de tuin. Als jij je tuin stijlvol wilt houden en een gazon hebt, dan is het belangrijk dat je deze op de juiste manier onderhoudt. Zo dien je het gazon het liefst elke week te maaien. Daarnaast zal je het eens in de zoveel tijd moeten verticuteren. Op de dagen dat het droog is, dan zal je er ook zelf voor moeten zorgen dat het gras voldoende vocht krijgt. 

Het gazon op de juiste manier onderhouden is erg belangrijk voor een stijlvolle tuin. Zo behoudt het de mooie groene kleur en ziet het er een stuk verzorgder uit. Mocht je een erg grote tuin hebben, dan is het begrijpelijk dat je dit niet met de handmaaier wilt maaien. In dat geval kan je een robotmaaier of een zitmaaier aanschaffen. Wanneer je een zitmaaier aanschaft is het wel belangrijk dat je ervoor zorgt dat deze na gebruik op een droge plek komt te staan. 

Geplaatst in Tuinontwerp.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *