Betonpoer 12x12

Betonpoer van 12×12 voor houten palen

Er zijn een hele hoop verschillende soorten betonpoeren 12×12 te vinden en soms kan het best wel lastig zijn om te bepalen welke nou de juiste is voor jou. Je wilt namelijk wel dat iets stevig blijft staan en dat er niets gaat gebeuren als er bijvoorbeeld een grote storm langs komt. Het is daarom zeker belangrijk om de juiste betonpoeren te hebben om alles stevig vast te kunnen gaan zetten. Wanneer je een overkapping of veranda plaatst en gebruik maakt van staanders van 12×12, raden wij ook aan een betonpoer van 12×12 te gebruiken. Heeft die poer een facetrand? Dan is de kopmaat 10×10 en is het slim om rekening mee te houden dat een paal van 10×10 dan mooier aansluit. 

Stevigheid van betonpoeren 12×12

Een van de belangrijkste dingen is het feit of je de juiste maat hebt. Als je dit helemaal gecontroleerd hebt, dan kun je natuurlijk de betonpoer 12×12 gaan kopen. Het is wel heel erg belangrijk dat deze betonpoer op de juiste manier geplaatst wordt. De betonpoer moet namelijk ook een deel in de grond. Wanneer dit op de juiste manier gedaan wordt, zal hij heel erg stevig blijven staan. Wanneer dit fout gebeurd is dit niet al te stevig.

Wanneer je de betonpoer gaat ingraven zal dit ongeveer 10 cm zijn. Jouw hele constructie zal gaan rusten op de betonpoeren. Dit is dan ook de reden dat ze zo ontzettend belangrijk zijn. Wanneer je de betonpoeren juist gebruikt, zal je hier jaren profijt van ervaren. 

Waarvoor is de betonpoer 12×12 te gebruiken?

Veel mensen denken dat je een betonpoer 12×12 maar voor een beperkt aantal dingen kunt gaan gebruiken. Echter is dit helemaal niet zo. Je kunt een betonpoer voor een hele hoop verschillende dingen gaan gebruiken. Zo kun je hem voor veranda’s gebruiken, maar ook voor overkappingen, carports, pergola’s en hekken/poorten. De reden is hier dan ook voor dat bijvoorbeeld een poort veel steviger met een betonpoer staat dan wanneer jij er geen betonpoer onder hebt zitten. Daarnaast is het ook gewoon erg mooi, geeft het een mooie afwerking van je project. Op die manier zie je toch dat het zelf gebouwd is en dat je er zelf echt hard voor gewerkt hebt. Het is een stukje waardering voor je eigen werk op dat moment. Betonpoeren zijn namelijk niet heel erg lelijk en je kunt ze ook heel erg mooi afwerken. Daarom vinden mensen het niet erg dat je ze eventueel kunt zien.

Bron afbeelding van Ben Thijssen via Pixabay

Geplaatst in Tuinontwerp.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *