De laatste tuintrends die je zeker moet weten

Als tuinliefhebber wil je zeker ook dat er wat dynamiek zit in jouw tuin en het niet steeds hetzelfde eruit blijft zien. Een groot deel van het plezier dat in het tuinieren zit komt ook door het steeds brengen van veranderingen en zo ervoor te zorgen dat er steeds wel iets nieuws te vinden is in de tuin. Ik probeer daarom ook altijd voor te zorgen de laatste trends op het gebied van tuinieren te weten te komen en ervoor te zorgen die zoveel als mogelijk op mijn eigen tuin toe te passen. Zo zorg ik steeds voor variatie en blijft het voor mij een plezier om steeds in de tuin bezig te zijn.

Probeer eens wat meer bloemkleuren te combineren

Een tuin moet er fleurig uitzien en is het daarom een goed idee om ervoor te zorgen verschillende bloemen en planten met elkaar te combineren. Volgens de laatste trend zijn het fel gekleurde bloemen die een tuin weer een apart aanzicht geven. Let er wel op dat er sprake is van mooie combinaties en kijk je ook direct hoe de gekozen kleuren te combineren met het tuinmeubilair…..

Lees verder

Geen last meer van de buxusmot

Heeft u een bruine Buxushaag in de tuin staan, die is kaalgevreten door de buxusmot / buxusrups. Het valt te bestrijden, maar dit zal dan continu moeten blijven gebeuren en is niet eenmalig. Wij geven tips over hoe u deze kunt bestrijden of door een buxus vervanger in de tuin te plaatsen, zodat u er in één keer van af bent.

Buxusmot en -rups herkennen

Struiken zitten er in Nederland vol mee: de buxusmot. Op steeds meer plekken in Nederland zorgt dit voor bruine Buxusplanten omdat ze worden kaalgevreten. Om er zeker van te zijn dat dit ongedierte de reden is van uw bruine buxushaag, kunt u hier het beste een paar keer per jaar op controle. Bijvoorbeeld voor, tijdens en na de zomer. In het voorjaar veranderen de rupsen namelijk in motten en dit is een continu proces van tijdens- en na de zomer. U kunt de rupsen herkennen aan de gele kleur, waarbij ze later groener worden met zwarte strepen en stippen. Ook wanneer er stukjes uit de blaadjes zijn van de buxus, is dit een teken van buxusrups in de planten. Een natuurlijke manier om dit aan te pakken, is door planten in de tuin te zetten die vogels aantrekken. Zo zijn bijvoorbeeld koolmezen gek op buxusrupsen.

Natuurlijk bestrijden

Zoals aangegeven kunnen de buxusmot en buxusrups op een natuurlijke manier bestreden worden door dingen in de tuin te planten waar vogels op af komen. Ook kunt u zelf de rupsen verwijderen met de hand. Daarnaast kunt u – wat niet natuurlijk is maar wel kan helpen – een bestrijdingsmiddel op de blaadjes spuiten.

Buxus vervangen

Ook kunt u ervoor kiezen om de buxus te vervangen. Een kwekerij zoals Buxusvervanger is gespecialiseerd in het kweken van planten die niet vatbaar zijn voor de buxusmot. Deze planten zijn ook groenblijvend en uitstekend winterhard, hebben kleine groene blaadjes en lijken hiermee enorm veel op de buxus.

Een groenblijvende haagplant met weinig onderhoud

Als u op zoek bent naar een groenblijvende haagplant die weinig onderhoud vraagt, dan zijn er vele mogelijkheden. Afhankelijk van het type blad dat u mooi vindt en hoe groot en hoog de haag uiteindelijk moet worden, kunt u een juiste keuze maken.

Portugese laurier

De Portugese laurier is een van de meest populaire haagplanten in de Nederlandse tuinen op moment, zo merken ze bij Portugeselaurierkwekerij.nl. Deze laurierhaag met zijn lange bladeren heeft een mooie uitstraling en is onderhoudsvriendelijk. De bladeren hebben een luxe uitstraling en zijn 6 tot 12 centimeter lang. Ze zijn donkergroen van kleur en de takken kunnen soms een ietwat rode gloed hebben. Het voordeel van de plant is dat deze op iedere standplaats kan groeien, dus zowel in de zon, halfschaduw als schaduw. De gemiddelde groei bedraagt 15 tot 30 centimeter per jaar. Het advies is hierbij om één of twee keer per jaar te snoeien. Ook krijg de Portugese laurier zwarte bessen en wat bloemetjes. Deze zijn erg populair bij vogels en vlinders, zo houdt u uw tuin mooi en leuk levend!

Onderhouden van de Portugese laurier

Tijdens de zomer heeft de Portugese laurier wat extra water nodig, met name bij nieuwe / jonge planten. Ook bij minder warme periodes geldt bij de eerste twee weken na het aanplanten het advies om regelmatig water te geven. Verder is de laurierhaag zeer onderhoudsvriendelijk. Is het mogelijk om bij het aanplanten rekening te houden met dat de haag zo min mogelijk een koude oostenwind vangt, dan is het goed om hierbij op te letten bij het aanplanten. Verder is de Portugese laurier ook qua grond niet veeleisend en hoeft niet extra bemest te worden. Alleen in de lente is het mogelijk om eenmalig te bemesten. Bij het snoeien is het goed om te onthouden dat de Portugese laurier snel nieuwe takken laat groeien, mocht u een tak te ver terugsnoeien.

Hangmat standaard kopen om jouw hangmat in op te hangen

Soms leent een tuin zich er niet voor om een hangmat op te hangen. Er staan bijvoorbeeld geen bomen in of deze staan te ver uit elkaar. Je kunt een hangmat ook ophangen tussen twee palen van de veranda of tussen een paal en de muur. Maar wanneer deze er ook niet zijn in jouw tuin of niet op de goede afstand, dan kun je toch gebruik maken van zo’n lekkere relaxte hangmat met een hangmat standaard. 

Het grootste voordeel van een hangmat standaard

Het grootste voordeel van een hangmat standaard is dat je deze op iedere gewenste plek in je tuin kunt neerzetten. Wanneer je kiest voor een lichtgewicht model dan kun je zelfs eenvoudig met het zonnetje meebewegen door de standaard steeds een stukje op te schuiven. Voordat je overgaat tot het aanschaffen van een standaard is het wel verstandig dat je jezelf afvraagt; “past mijn hangmat wel in die standaard”? Er is namelijk een ruim aanbod standaarden op de markt. Wanneer je ook nog een nieuw hangmat moet kopen kun je deze dus op elkaar afstemmen. Hou ook de kwaliteit van je standaard in de gaten, want je wilt er natuurlijk langdurig plezier van hebben.

Verschillende modellen, maten en materialen

Een hangmat standaard is verkrijgbaar in veel verschillende modellen, maten en materialen. Naast dat je dus goed op moet letten welke hangmat in welke standaard hoort, dien je ook goed na te denken over het materiaal waarvan jouw favoriete standaard gemaakt moet zijn. Uiteraard is het mooi als de standaard bij je tuin interieur past, dat is natuurlijk het eerste punt waarop je let. Maar wanneer je de standaard ook steeds wilt verplaatsen, dan moet deze niet te zwaar zijn. Aluminium standaarden zijn dan ideaal voor jou. Krijgt de standaard een vaste plek in jouw tuin, dan is een houten standaard, gemaakt van bijvoorbeeld Lariks hout een mooie keus. Een houten standaard is wel weer moeilijker te demonteren en dus weg te zetten. Een aluminium standaard kun je dus ook eenvoudig opbergen wanneer je deze even niet gebruikt.

Hangmatstandaard universeel, lekker makkelijk!

De meest verkochte hangmat standaard is het universele model. Deze is namelijk verstelbaar en kan gebruikt worden voor large, XL en Gigant hangmatten. Het draagvermogen van zo’n universele standaard is 160 kilogram. In en uitklappen gaat eenvoudig waardoor deze niet snel in de weg staat. De voet van de standaard is 120 centimeter lang, waardoor deze erg stabiel is. De poedercoating geeft bescherming tegen vocht. Echter voor langdurig plezier is het verstandig om de hangmat standaard tegen de tijd dat het winter wordt te demonteren en droog weg te zetten.

Welke standaard kies jij?

Ga jij voor zo’n eenvoudige en functionele universele standaard? Of wil je toch liever een romantisch lariks houten standaard? Lariks hout wordt ook gebruikt bij de bouw van boten en is daarom vochtbestendig. Hout vervormt wel wat waardoor het demonteren lastiger is dan bij een aluminium model.

Kijk op Maranon.nl voor meer informatie over de hangmat en de hangmat standaard.

Maak je tuin klaar voor de zomer met deze tips

tuinDe zomer zit eraan te komen en de meeste mensen hebben hier al voorbereidingen voor getroffen. Als jij dat nog niet hebt gedaan dan is het zeker aan te raden om daar nu mee te beginnen. Gelukkig zijn er een aantal tips waarmee jij jouw tuin snel om kunt toveren tot de mooiste tuin van de straat!

Ruim alle materialen die je niet gebruikt op

In erg veel tuinen staan spullen die niet of nauwelijks worden gebruikt. Als dit momenteel bij jou ook het geval is, dan is het sterk aan te raden om hier wat aan te doen. Ruim alle rommel op en gooi en het weg. Je zult zien dat je alleen daardoor al een mooiere tuin hebt. Als alle zooi is opgeruimd, dan kun je een goede nieuwe start maken. 

Creëer een prettige zitplek

In de zomer is het heerlijk om in de tuin te kunnen zitten. Om lekker in de tuin te kunnen zitten is het van belang dat je de juiste tuinmeubelen hebt. Welke tuinmeubelen bij jou passen hangen onder andere af van je stijl en je budget. Als je liever niet te veel geld uitgeeft aan meubels voor in de tuin, dan zou je op zoek kunnen gaan naar goedkope tuinmeubelen. Qua tuinmeubelen is er onwijs veel mogelijk en dat maakt de zoektocht erg leuk. 

Mocht je overigens liever niet zelf een mooie combinatie van tuinmeubelen willen maken, dan kun je er ook voor kiezen om een kant en klare tuinset te kopen. Dit bespaart je erg veel tijd in de zoektocht. Daarnaast heb je erg veel mogelijkheden waardoor je altijd wel iets vindt dat perfect bij jou in de tuin past. 

Zorg voor schaduw

De meeste mensen vinden het fijn om tijdens een warme dag in de tuin te kunnen zitten. Wel is het daarvoor van belang dat je een plek met voldoende schaduw hebt. Als je dit niet hebt, is het al snel niet uit te houden buiten. 

Voor het creëren van een plek met schaduw kun je diverse materialen kopen. Een echte aanrader is een schaduwdoek. De schaduwdoek kan je over een tuinset heen hangen. Dit zorgt voor een unieke uitstraling met voldoende schaduw. Daarnaast kan je er uiteraard ook voor kiezen om een parasol aan te schaffen. 

Bepaal vooraf hoeveel geld je wilt uitgeven aan de tuin

Wanneer je de tuin wilt opknappen is het belangrijk dat je vooraf nadenkt over hoeveel geld je ongeveer denkt nodig te hebben. Het is namelijk erg vervelend als je halverwege het opknappen moet stoppen omdat je niet voldoende geld hebt. 

Daarnaast kan je uiteraard ook voor kiezen om eerst te sparen voordat je begint aan de tuin. Ook hierbij is het van belang dat je nadenkt over hoeveel geld je ongeveer denkt nodig te hebben. Probeer hierbij altijd rekening te houden met dat er onvoorziene kosten bij kunnen kopen. Tel daarom minimaal 10% op bij hetgeen dat je in gedachte hebt. Zo voorkom je dat je halverwege de tuinverbouwing moet stoppen.

5 inspiratie tips voor een stijlvolle tuin

tuinMet een eigen tuin kun je erg veel leuke dingen doen. Het doel is uiteraard om ervoor te zorgen dat het een plek is waar je het liefst de hele dag blijft. Om dit voor elkaar te krijgen is het wel belangrijk dat je een stijlvolle tuin hebt. In dit artikel worden er vijf tips gegeven waarmee jij jouw tuin een echte upgrade kunt geven. 

Zorg voor een mooie veranda

Als je tijdens verschillende weersomstandigheden wilt kunnen genieten van je tuin, dan is het sterk aan te raden om een veranda te plaatsen. Zo blijf je tijdens een regenachtige dag droog onder de veranda en kun je hier ook een mooie schaduwplek creëren. Om dit voor elkaar te krijgen is het wel belangrijk dat veranda zonwering aanschaft.

Mocht je overigens liever een terrasoverkapping hebben, dan zijn Pergola’s ook een echte aanrader. Het voordeel van Pergola’s is dat ze relatief goedkoop zijn maar zeker wat toevoegen aan de tuin. 

De juiste plantencombinaties

Als je jouw tuin naar een hoger level wilt tillen, dan is het belangrijk dat je ook rekening houdt met de kleurencombinaties van de planten. Zo dienen ze mooi op elkaar aan te sluiten. Daarnaast is het ook belangrijk dat je rekening houdt met de groei- bloeitijd van de verschillende planten.

Een aparte plek voor de kinderen

Als je kinderen hebt kan het al snel een zooi worden in de tuin. Om dit voorkomen kan het helpen om een aparte plek voor hen te creëren. Zorg ervoor dat zij een plek hebben waar ze de hele dag kunnen spelen. Daarnaast is het ook aan te raden om hier boxen te plaatsen waar het speelgoed in opgeborgen kan worden.

Doe inspiratie op via het internet

Als je jouw tuin opnieuw wilt inrichten dan is het sterk aan te raden om via online platforms inspiratie op te doen. Je hoeft hierbij niet iemand te kopiëren maar je kunt wel bepaalde delen overnemen. Door verschillende onderdelen van verschillende tuinen met elkaar te combineren krijg je alsnog een unieke tuin. 

Onderhoud je gazon op de juiste manier

De meeste mensen hebben gras in de tuin. Als jij je tuin stijlvol wilt houden en een gazon hebt, dan is het belangrijk dat je deze op de juiste manier onderhoudt. Zo dien je het gazon het liefst elke week te maaien. Daarnaast zal je het eens in de zoveel tijd moeten verticuteren. Op de dagen dat het droog is, dan zal je er ook zelf voor moeten zorgen dat het gras voldoende vocht krijgt. 

Het gazon op de juiste manier onderhouden is erg belangrijk voor een stijlvolle tuin. Zo behoudt het de mooie groene kleur en ziet het er een stuk verzorgder uit. Mocht je een erg grote tuin hebben, dan is het begrijpelijk dat je dit niet met de handmaaier wilt maaien. In dat geval kan je een robotmaaier of een zitmaaier aanschaffen. Wanneer je een zitmaaier aanschaft is het wel belangrijk dat je ervoor zorgt dat deze na gebruik op een droge plek komt te staan. 

Tips om je tuin kindvriendelijk te maken

kind in tuinVoor kinderen is het erg leuk om te kunnen spelen in een tuin. Het hangt er hierbij uiteraard wel vanaf hoe kindvriendelijk de tuin is. Hierbij dien je zowel te kijken naar de veiligheid als naar de hoeveelheid plezier die in de tuin beleefd kan worden. 

Zorg altijd voor voldoende veiligheid!

Wanneer je kinderen het erg leuk vinden om in de tuin te spelen dan is het sterk aan te raden om de tuin goed te controleren op veiligheid. Kijk of er op hun speelgebied niet te veel scherpe randen zijn waaraan ze zich kunnen bezeren. Daarnaast is het ook handig om geen zware materialen in de tuin te zetten die snel om kunnen vallen. Ook daarmee loop je het risico dat je kind zich bezeert. 

Hoe maak je jouw tuin leuk voor kinderen?

Als je een vrij grote tuin hebt is het erg leuk om hier ook een plek te creëren voor je kinderen. De meeste kinderen vinden het bijvoorbeeld erg leuk om balspellen te spelen. Het kan daarom erg leuk zijn om een aantal ballen en doeltjes te kopen. Zeer waarschijnlijk zullen ze zelf met ideeën komen plezier te beleven.

Een andere echte aanrader voor kinderen is een Avyna trampoline. Kinderen vinden het geweldig om uren achter elkaar te springen op een trampoline. Een ander groot voordeel hiervan is dat het ook nog eens gezond is. Zo kan een kind beter een aantal uur op de trampoline spelen dan binnen online gamen. Mocht je een trampoline willen kopen voor je kinderen dan is het ook hierbij belangrijk dat je rekening houdt met de veiligheid. Zo kunnen de veringen voor erg pijnlijke situaties zorgen. Zorg er daarom voor dat je deze op de juiste manier afschermt. Meestal wordt er hiervoor een sterke beschermingslaag bijgeleverd.

Wat zijn de regels voor het plaatsen van een tuinhuis in de tuin?

TuinWanneer je een tuinhuis wilt hebben is het van belang dat je vooraf weet waar je rkeening mee dient te houden. Een van de aspecten waar je rekening mee dient te houden zijn de regels die er spelen op dat gebied. In dit artikel lees je wat er qua regelgeving speelt en waar je nog meer rekening mee dient te houden.

Meestal geen vergunning nodig

Als je een tuinhuis wilt plaatsen in je tuin hoef je in de meeste gevallen geen vergunning te hebben. Zo mag je een tuinhuis hebben die lager is dan 3 meter, een kleiner oppervlakte heeft van 30m2 en niet wordt gebruikt om in te wonen. Mocht de tuinhuis niet aan deze eisen voldoen, dan kan het wel nodig zijn om een vergunning aan te vragen. 

Andere regels waar rekening mee gehouden dient te worden

Als je een tuinhuis op je eigen erf plaatst die een groter vloeroppervlakte heeft dan 10m2 dan dient de tuinhuis minimaal een meter van de erf van de buren te staan of de weg te staan. Daarnaast is het ook niet de bedoeling dat de achter- of zijerf van een woonoppervlakte voor meer dan de helft bebouwd is. 

Een tuinhuis kun je meestal zelf in elkaar zetten

Wanneer je van plan bent om een tuinhuis te kopen dan dien je ook rekening te houden met de bouw hiervan. Over het algemeen kun je de blokhut zelf in elkaar zetten. Wel is het belangrijk dat je hier voldoende tijd voor uitstrekt en beschikt over het juiste bouwmateriaal. Lees je van te voren goed in over wat je nodig zal hebben bij het opbouwen van de tuinhuis. Een tip die wij jou in ieder geval kunnen geven is dat je moet zorgen voor voldoende mankracht. Zo dien je de tuinhuis minimaal met drie personen op te bouwen. 

De kwaliteit van de tuinhuis

Als je een tuinhuis koopt wil je er natuurlijk zo lang mogelijk profijt van hebben. Om lang profijt te kunnen hebben van een tuinhuis is het belangrijk dat de bouwmaterialen van hoge kwaliteit zijn. Schaf dan ook niet zomaar ergens een tuinhuis aan, maar doe eerst onderzoek. Een Lugarde tuinhuis is bijvoorbeeld een erg goed product. Als de tuinhuis een langere periode staat, is het van belang dat je deze opnieuw schuurt en verft. De verf maakt het huisje weer mooier, maar zorgt ook voor minder slijtage.

Een ander soort tuinhuis die erg geliefd is in Nederland is de Karibu tuinhuis. Deze kun je op verschillende plekken verkrijgen, waaronder webshops. Voordat je een tuinhuis bestelt is het wel van belang dat je goed kijkt naar de grote van het huisje en de beschikbare ruimte. Het laatste waar je op zit te wachten is dat de tuinhuis niet goed of niet mooi in je tuin past. Door hier vooraf goed naar te kijken bespaar je jezelf een hoop gedoe. Overigens is het niet moeilijk om dit te onderzoeken. Zo kom je met een rolmaat en een aantal piketpaaltjes al een heel eind.

Tips voor het maken van een tuinontwerp

tuinDe lente is weer begonnen. We kunnen de deur weer uit. De zon opzoeken. De tuin in. Heerlijk naar buiten met je gezin, familie of vrienden. Elk jaar rond deze tijd realiseren we ons opnieuw hoe belangrijk onze tuin is. Het groene verlengstuk van de huiskamer. Vooral als we deze hebben weten in te richten naar onze persoonlijke wensen en behoeften.

Om dat te realiseren, is het belangrijk dat je een goed doordacht tuinontwerp maakt. Zowel voor een nieuw aan te leggen tuin, als een tuin die enkel een goede opknapbeurt verdient. In dit blogartikel delen we een drietal waardevolle tips met je voor het maken van een tuinontwerp.

Bedenk wat je wensen zijn

Voordat je aan het maken van een tuinontwerp begint, moet je eerst bedenken wat je wensen zijn. Dus waar moet je tuin aan voldoen? Moet er bijvoorbeeld speelruimte zijn voor de kinderen? Heb je huisdieren die vrij moeten kunnen rondrennen? Wil je een groot terras waarop je kunt barbecueën? Wil je veel of weinig tijd aan het onderhoud van je tuin besteden? Enzovoorts. Schrijf al je wensen op, zodat je bij het ontwerpen niets over het hoofd ziet.

Houd rekening met de waterafvoer

Door klimaatverandering krijgen we steeds vaker te maken met fikse regenbuien, waardoor tuinen blank komen te staan. Daarom is het belangrijk om in het tuinontwerp rekening te houden met het afvoeren van hemelwater.

Dat kan om een simpele oplossing gaan, zoals een regenton die je op de dakgoot aansluit. Maar ook over complete drainage oplossingen waarmee je het regenwater naar een ondergronds reservoir vervoerd, zodat je het water kunt gebruiken om de beplanting water te geven wanneer er droge periodes aanbreken.

Bekijk welke tuinmaterialen je kunt hergebruiken

Wanneer je een bestaande tuin hebt waarvoor je een tuinontwerp gaat maken, is het aan te raden om te kijken welke tuinmaterialen je uit je huidige tuin kunt meenemen naar je nieuwe tuin. Probeer hierbij creatief te zijn.

Tuintegels kun je bijvoorbeeld op verschillende manieren hergebruiken. Je kunt ze schoonspuiten of omdraaien zodat je ze in je nieuwe tuin kunt hergebruiken. Je kunt ze ook in kleine stukken breken en er een speels muurtje of plantenbak van maken. Inventariseer dus goed welke tuinmaterialen er in je huidige tuin liggen en op welke manieren je ze kunt hergebruiken.

Professioneel tuinontwerp laten maken

Kom je er gaandeweg achter dat je het lastig vindt om het tuinontwerp te maken of twijfel je of je aan alle belangrijke aspecten hebt gedacht? Dan is het aan te raden om een tuinontwerp door een hoveniersbedrijf te laten maken. Een hovenier weet als geen ander hoe hij een professioneel tuinontwerp moet uitwerken waarbij rekening is gehouden met alle belangrijke aspecten.

Een voorbeeld van een hoveniersbedrijf waar vakkundige hoveniers werken die jarenlange ervaring hebben in het maken van tuinontwerpen, is Aardoom hoveniers uit Ridderkerk. Het mooie is dat ze hun ontwerpen in professionele 3D programma’s maken waardoor je een virtuele wandeling door je nieuwe tuin kunt maken. Zo kun je ervaren of de nieuwe tuin ook echt voldoet aan het beeld dat je voor je hebt.

Bron foto door Marija Rusaka via Pexels

Japanse hulst is geschikt voor (bijna) iedere tuin

Er zijn veel mensen die zoeken naar een haag voor in hun tuin. Dit is natuurlijk niet zo gek, want een haag staat erg mooi om in je tuin te zetten. Veel mensen zouden qua uiterlijk van een haag snel voor een buxus kiezen. Dit is echter niet altijd een slimme keuze. De Japanse hulst lijkt op de buxus, maar deze kan een stuk beter tegen alle omstandigheden. Dit maakt het een geschikte plant als haag.

Sterker dan de buxus

De buxus is een mooie plant. Deze staat echter bekend om zijn gebreken. Het grootste gebrek dat de buxus heeft, is dat deze erg gevoelig is voor de verschillende ziektes. De Japanse hulst heeft dit niet. Daarom is het ideaal om een Japanse hulst in plaats van een buxus te kiezen. Op die manier heb je een sterke plant die er ook nog eens erg goed uit ziet.

Hiernaast kan de Japanse hulst de weersomstandigheden ook een stuk beter aan dan de buxus. Dit maakt dat deze haagplant niet zo snel aangetast zal worden door kou. Een buxus heeft hier wel snel last van. Nog een voordeel van de Japanse hulst is het feit dat de Ilex crenata wintergroen is. Dit houdt in dat de hagen in de winter hun bladeren niet verliezen. Op die manier heb je ook geen kale tuin in de winter.

Makkelijk te planten

Het planten van een Japanse hulst is ook erg makkelijk om te doen. Dit komt omdat de haag in bijna alle soorten grond kan. Echter is het vaak wel belangrijk dat de grond die je kiest licht zuur is. Om hier voor te zorgen kun je makkelijk een beetje tuinturf in de grond te gooien. Dit zorgt er voor dat de grond licht zuur wordt. Op die manier zorg je er voor dat de Japanse hulst meteen goed aanslaat in de grond.

Als de Ilex haagplant eenmaal aangeslagen is in de grond, zal deze ook niet snel dood gaan. Dit komt omdat de Japanse hulst tegen veel omstandigheden bestand is. Dit is erg handig als je een sterke haag zoekt.

Rouwstuk in het wit laten maken

Wil je een wit rouwstuk laten maken? Er zijn veel mogelijkheden bij het maken van rouwstukken. Een rouwstuk wordt in de regel handgemaakt door de best opgeleide bloemisten. Deze bloemisten zijn echte specialisten en creatieve kunstenaars die heel graag in deze bijzondere omstandigheden aan de wensen van de klant willen voldoen. Overigens kan een rouwstuk in het wit worden bezorgd op een afgesproken tijdstip en gebracht worden naar iedere locatie. Bij een rouwstuk kan op verzoek ook een rouwlint nog afzonderlijk worden bijgeleverd.

Ervaring met het maken van rouwstukken

De gespecialiseerde bloemisten hebben een zeer ruime ervaring. Vooral in het maken van rouwstukken. De bloemist beseft als geen ander hoe belangrijk het maken van een kwalitatieve en hoogwaardig rouwstuk is. Zij beseffen vooral dat een bestelling van een rouwstuk in het wit, soms met specifieke wensen, correct ontworpen en uitgevoerd moet worden en dat een tijdige levering in deze situaties heel erg belangrijk is.

Een gespecialiseerde bloemist is vaak een specialist in rouwstukken en die gegarandeerd garant staat voor een tijdige levering.

Een rouwstuk in het wit laten maken

Ter gelegenheid van een herdenking of uitvaart wordt vaak een speciaal bloemstuk besteld en door de bloemist handmatig gemaakt. Dat kan dus ook een rouwstuk in het wit zijn. Bij de keuze voor een rouwstuk in het wit kan gekozen worden uit verschillende vormen. Gedacht kan worden aan een boeket, maar ook een bloemstuk dat met oase wordt gemaakt behoort tot de mogelijkheden. Met de klant wordt altijd de wensen besproken zodat de creatie wordt afgestemd op de keuze en wensen van de nabestaanden. Zo kan besloten worden om een speciale vorm te creëren en de houdbaarheid van de creatie kan door de bloemist weer beïnvloed worden door de mogelijkheid om de uitgekozen bloemen langer vochtig te houden. Als de bloemen langer vochtig gehouden moeten worden dan blijft de gemaakte creatie in het wit langer mooi. Een rouwstuk in het wit laat men in de regel maken als men zich zeer nauw betrokken voelt of een bijzonder gebaar wenst te maken met een blijk van een persoonlijke uiting van het medeleven.

De laatste groet

Bij de keuze voor een rouwstuk in het wit bestaat er ook de mogelijkheid om een rouwlint te bevestigen. Op het rouwlint wordt de mogelijkheid geboden om een persoonlijke tekst te schrijven en waaraan de namen van de betrokken personen kan worden toegevoegd. Daarbij bestaat dus de optie om een tekst te schrijven die het beste past bij het gekozen rouwstuk in het wit en kan voldoen aan de persoonlijke keuze en wensen van de nabestaanden.

Wishflowers