Levensboom Brabant

Coniferen planten in je tuin? Maak kennis met deze 3 soorten

Coniferen worden vaak in de tuin van het huis geplant als sierplant of planten die gebruikt worden voor schuttingen. De Levensboom Brabant is ook een coniferen soort. De kenmerken van coniferen zijn dat ze sterke bladeren of takken hebben en dat de bladeren erg dicht en strak zijn, zodat ze goede windafstotende middelen kunnen zijn. Coniferen groeien sneller dan andere planten, die in één jaar 1 meter kunnen worden. Het hangt echter af van de bodemgesteldheid, het weer en irrigatie. De maximale hoogte van deze plant bereikt 20 tot 50 meter. Hierdoor is hij geschikt als zuil of schutting in de tuin of rondom je huis. Als je geïnteresseerd bent in het kweken van deze coniferen, moet je eerst de volgende 3 soorten leren kennen.

Gele Californische cipres

De eerste soort coniferen is de gele Californische cipres. Dit type coniferen heeft goudgele bladeren. Deze planten zijn erg mooi en als je een prachtige tuin wilt creëren, is de keuze voor dit type plant zeer geschikt. Gele Californische cipres hebben dezelfde eigenschappen als andere coniferen, namelijk dat ze sneller kunnen groeien en erg hoog kunnen worden indien geplant in vruchtbare grond met goed water en voldoende zonlicht. Deze plant heeft dichte bladeren die puntig zijn als naalden en als een waaier omzoomd, waardoor hij geschikt is als sierplant of tuinhek.

Levensboom Atrovirens

Vervolgens is er de levensboom Atrovirens. Dit is een coniferen soort die ook nog eens erg mooi is en geschikt is om in elke tuin te planten, waar je ook woont. Net als andere coniferen groeit ook de Tree of Life Atrovirens snel, maar is nog steeds minder snel en minder hoog dan andere soorten zoals Cupressocyparis ‘Leylandii’. Tree of Life Atrovirens kan ongeveer 35 tot 40 centimeter per jaar groeien en kan tot 4 meter hoog worden. Qua dichtheid heeft deze plant echter dichtere bladeren met een twijg breedte tot 1,5 meter. Dit maakt het geschikt als tuinhek omdat het moeilijk door te dringen is en je privacy kan geven in je tuin of erf.

Levensboom Brabant

De laatste soort in deze lijst is de Levensboom Brabant. Deze coniferen soort kenmerkt zich door zijn bronsgroene bladeren waardoor deze boom je tuin frisser en mooier kan maken om naar te kijken. Tree of Life Brabant heeft krachtige bladen. Deze plant heeft namelijk de eigenschappen van coniferen. Een ander uniek kenmerk is dat de tak van de Levensboom Brabant een geurig aroma afgeeft. Daarom is deze boom een ​​van de meest aangeplante bomen in elk park en elke tuin. Dit zijn de drie soorten coniferen die je in je tuin kunt planten. Mocht je interesse hebben, dan kun je deze bestellen bij een vertrouwde plantenwinkel die je op internet kunt vinden. Neem dus nu contact op met zo’n winkel en haal direct de coniferen soort die jij in je tuin wilt planten!

Geplaatst in Tuinontwerp.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *