Enkele handige tips tegen ongedierte voor de komende seizoenen

Het weer heeft veel invloed op ongedierte en daarom is het belangrijk om tijdens de verschillende seizoenen in Nederland bepaalde maatregelen te nemen tegen ongedierte. Het is natuurlijk altijd beter om ongedierte te voorkomen in plaats van te bestrijden, maar welk ongedierte komt er dan precies voor in de verschillende seizoenen? Dat kun je hieronder lezen.

 

Ongedierte in verschillende seizoenen

Per seizoen verschilt het met welk ongedierte je te maken kunt hebben. In de lente zul je mieren, kakkerlakken, ratten, buxusmotten, vlooien, muggen, krekels en houtworm tegen kunnen komen. Dit komt omdat hun broedseizoen in de lente is. Tijdens de zomer zul je ook o.a. te maken kunnen krijgen met muggen, wespen en bedwantsen.

 

Helaas kan een plaag van deze dieren behoorlijk vervelend zijn en dan is het belangrijk om een bestrijdingsservice in te schakelen. Tijdens de herfst is het ook mogelijk dat je last krijgt van klustervliegen, dennenprocessierupsen en rode snuitkevers. Tijdens de winter is het mogelijk dat je o.a. ratten, muizen en steenmarters tegenkomt. Hoe kun je ongedierte voorkomen en als je er al last van hebt, hoe kun je het dan bestrijden? Meer informatie hierover lees je hieronder.

 

Meer informatie en bestrijdingstips

Gelukkig zijn er online ook genoeg tips te vinden op de website van bijvoorbeeld een bestrijdingsservice. Deze websites geven vaak meer informatie per dier, om te kijken hoe je een plaag hiervan kunt bestrijden of voorkomen. Het verschilt natuurlijk per dier welke maatregelen je moet nemen. Maar wat zijn de meest voorkomende tips om ongedierte te voorkomen?

 

  • Sluit ramen en deuren af of plaats een hor waarmee je de dieren buiten kunt houden. Zeker in de zomer is een hor handig, want dan is het logisch dat je het raam vaak open wilt doen
  • Zorg dat je regelmatig een grote schoonmaak houdt
  • Sluit voedingsmiddelen goed af in bijvoorbeeld bakjes
  • Zorg dat er geen open kieren en gaten zijn waar ongedierte gemakkelijk doorheen kan komen

 

Dit zijn slechts een aantal tips die je kunt gebruiken om ongedierte te voorkomen. Mocht je er al last van hebben en er geen raad mee weten, dan is het tijd om een bestrijdingsservice in te schakelen.

 

Bestrijdingsservice inschakelen

Mocht je niet genoeg hebben aan meer informatie over het bestrijden van ongedierte, schakel dan een bestrijdingsservice in. Zij weten namelijk precies hoe ze te werk moeten gaan om een plaag zo snel mogelijk op te lossen. Sommige plagen kunnen namelijk extreem vervelend zijn, zoals een bedwantsenplaag. Deze beestjes zorgen voor enorme jeuk en rode plekjes op je lichaam, wat enorm vervelend is. De meeste bestrijdingsbedrijven hebben meerdere locaties verspreid over Nederland, dus grote kans dat er bij jou in de buurt ook een bedrijf is dat jou kan helpen.

 

Geplaatst in Onderhoud.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *