Euonymus japonicus Green Spire

Euonymus japonicus Green Spire als haag

De Euonymus japonicus Green Spire is een prachtige heester en wordt veelvuldig gebruikt om dienst te doen als buxusvervanger. Het heeft kleine, glanzend donkergroene bladeren. Deze zijn langwerpig en licht gekarteld. Net als de buxus is het winterhard en laat het zich goed gebruiken voor het vormen van haagjes. Wel kent de Euonymus japonicus een snellere groei dan de buxus. Bovendien is het resistent tegen de buxus- mot en schimmel waardoor het een prima vervanger is. Ook al groeit het gemiddeld maar zo’n 10 tot 15 centimeter per jaar, toch is het belangrijk om de Green Spire jaarlijks te snoeien. Dit is belangrijk voor het vormen van nieuwe blaadjes en de heester vol en compact te houden. 

Aanplanten van de Euonymus japonicus Green Spire

De Euonymus japonicus Green Spire kan op iedere standplaats staan. Wel is het zo dat het op een schaduwrijke plek iets minder snel zal groeien. Qua grondsoort heeft de plant ook geen voorkeur, als het maar goed doorlatend is. Om dit te bewerkstelligen kunt u, voordat de Euonymus japonicus wordt aangeplant, de bodem goed omspitten. Houd hiervoor zo’n 20 tot 30 centimeter aan. Wanneer u het ook nog eens voorziet van organische meststof krijgt de Green Spire een extra goede start. Dan de snoeibeurt. De beste periode om de Euonymus japonicus Green Spire te snoeien is aan het einde van de winter / begin van het voorjaar. In het najaar kan eventueel ook. 

Green Spire snoeien tijdens een bewolkte dag

Houd er bij het snoeien van de Green Spire rekening mee dat u dit doet op een bewolkte, niet al te hete dag. Omdat de blaadjes na een snoeibeurt extra gevoelig zijn bestaat er anders kans op verbranding. De Euonymus japonicus kan gesnoeid worden met een hand heggenschaar of een elektrische. Is het oppervlakte dat u moet snoeien niet al te groot dan wordt een hand heggenschaar aanbevolen. Dit geeft het mooiste resultaat en zorgt voor de minste rafels aan takken en bladeren. Alleen de bovenzijde snoeien van de Euonymus japonicus Green Spire is veelal voldoende.

Bron afbeelding van Petar Ubiparip via Pixabay

Geplaatst in Tuinontwerp.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *