Een groenblijvende haagplant met weinig onderhoud

Als u op zoek bent naar een groenblijvende haagplant die weinig onderhoud vraagt, dan zijn er vele mogelijkheden. Afhankelijk van het type blad dat u mooi vindt en hoe groot en hoog de haag uiteindelijk moet worden, kunt u een juiste keuze maken.

Portugese laurier

De Portugese laurier is een van de meest populaire haagplanten in de Nederlandse tuinen op moment, zo merken ze bij Portugeselaurierkwekerij.nl. Deze laurierhaag met zijn lange bladeren heeft een mooie uitstraling en is onderhoudsvriendelijk. De bladeren hebben een luxe uitstraling en zijn 6 tot 12 centimeter lang. Ze zijn donkergroen van kleur en de takken kunnen soms een ietwat rode gloed hebben. Het voordeel van de plant is dat deze op iedere standplaats kan groeien, dus zowel in de zon, halfschaduw als schaduw. De gemiddelde groei bedraagt 15 tot 30 centimeter per jaar. Het advies is hierbij om één of twee keer per jaar te snoeien. Ook krijg de Portugese laurier zwarte bessen en wat bloemetjes. Deze zijn erg populair bij vogels en vlinders, zo houdt u uw tuin mooi en leuk levend!

Onderhouden van de Portugese laurier

Tijdens de zomer heeft de Portugese laurier wat extra water nodig, met name bij nieuwe / jonge planten. Ook bij minder warme periodes geldt bij de eerste twee weken na het aanplanten het advies om regelmatig water te geven. Verder is de laurierhaag zeer onderhoudsvriendelijk. Is het mogelijk om bij het aanplanten rekening te houden met dat de haag zo min mogelijk een koude oostenwind vangt, dan is het goed om hierbij op te letten bij het aanplanten. Verder is de Portugese laurier ook qua grond niet veeleisend en hoeft niet extra bemest te worden. Alleen in de lente is het mogelijk om eenmalig te bemesten. Bij het snoeien is het goed om te onthouden dat de Portugese laurier snel nieuwe takken laat groeien, mocht u een tak te ver terugsnoeien.

Geplaatst in Planten verzorging.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *