Haagplant Japanse Kardinaalsmuts

Wanneer u op zoek bent naar bijzondere en oersterke planten voor in de tuin is de Japanse Kardinaalsmuts echt iets voor u. De belangrijkste kenmerken zijn de gekartelde randjes aan de langwerpige, donkergroene bladeren. De plant kent zijn oorsprong in Japan, waar het ook zijn naam aan te danken heeft. In dit oostelijk deel van de wereld heerst een zeeklimaat. Dat betekent dat het doorgaans koude winters kent. De Japanse Kardinaalsmuts is hier dus goed tegen bestand en daarmee uitermate geschikt voor ons Hollandse, wisselvallige klimaat. Groot voordeel hiervan is ook dat het, zelfs tijdens extreem koud weer, zijn prachtige bladeren niet verliest. De Japanse Kardinaalsmuts ‘Green Spire’ kan aangeplant worden als haag, in borders of als groepsbeplanting. Een mooie, krachtige plant waar u vele jaren tuinplezier aan zult beleven.

Compacte haag van Japanse Kardinaalsmuts

De Japanse Kardinaalsmuts wordt niet hoger dan 80 centimeter. Het kent een opgaande groei waarmee het zeer geschikt is om als erfafscheiding of tuinkamers aan te planten. De ‘Green Spire’ heeft goede vertakkingen waardoor de haag vol en dicht groeit. Behalve wanneer het vriest, kan de Japanse Kardinaalsmuts het hele jaar door worden aangeplant. Het hoeft niet te diep worden ingegraven, alleen de kluit is voldoende. Om de haagplant een goede start te geven kan er wat aanplantgrond met de uitgegraven aarde worden vermengd. Na het aanplanten direct een grote hoeveelheid water geven en de eerste periode blijven herhalen zorgt ervoor dat het direct een goede groei doormaakt. Bij warm weer kunt u het beste water geven in de vroege ochtenduren.

Onderhoudsvriendelijk

De Japanse Kardinaalsmuts heeft weinig onderhoud nodig. Zo is één keer per jaar snoeien voldoende, bij voorkeur in de maand april. Eigenlijk is alleen de bovenzijde toppen met een elektrische- of handheggenschaar voldoende. Doe dit niet tijdens een warme dag omdat er dan de kans bestaat dat de blaadjes verbranden. Omdat de Japanse Kardinaalsmuts van zichzelf een sterke plant is behoeft het niet extra te worden bijgemest. Is de bodem toch wat schraal dan kunt u een beetje organische mest rondom de kluit uitstrooien. Met minimaal onderhoud en verzorging hebt u aan de Japanse Kardinaalsmuts een prachtige toevoeging voor de tuin.

Bron: Japansekardinaalsmuts.nl

Geplaatst in Uncategorized.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *