Hovenier

Een hovenier vinden: tips

Heb jij een tuin maar geen groene vingers? Schakel dan een hovenier in! Een hovenier kan je tuin aanleggen en onderhouden. De zoektocht naar een geschikt hoveniersbedrijf kan soms best lastig zijn. Je wilt natuurlijk een goede prijs/kwaliteit verhouding. In dit artikel lees je handige tips om een geschikte hovenier te vinden.

1. Kies je voor een zzp’er of groot bedrijf?

Zowel een zzp’er als een groot bedrijf hebben verschillende voordelen. Baseer je keuze daarom op wat je precies wilt met je tuin en je budget. Het voordeel van een groot hoveniersbedrijf is dat zij alle specialismen in huis hebben. Zo kun je door hetzelfde bedrijf je tuin beplanten en bestraten. Je hoeft dus niet apart een stratenmaker in te schakelen. Zzp’ers zijn vaak goedkoper, omdat er geen kosten zijn voor bijvoorbeeld een kantoorpand.

2. Kijk naar de specialisatie van de hovenier

Het is al even kort benoemd, maar kijk bij het zoeken naar een hovenier ook naar hun specialisatie. Na een algemene opleiding specialiseren de meeste hoveniers zich in één richting. Bijvoorbeeld boomverzorging, tuinaanleg, tuinonderhoud, tuinontwerp of beplanting. Er zijn natuurlijk ook genoeg hoveniers zonder specialisatie. Een hovenier met specialisatie houdt zijn kennis goed bij en weet veel over zijn vak: de kwaliteit van de werkzaamheden liggen daardoor hoger.

3. Let op de locatie van het hoveniersbedrijf

De locatie van de hovenier heeft een grote invloed op de kosten. Iedere hovenier, of hoveniersbedrijf, rekent voorrijkosten. Dit lijkt misschien niet zoveel, maar bij grotere projecten kunnen de kosten flink oplopen. Kies daarom voor een zzp’er of bedrijf bij jou uit de buurt. Zo hou je de voorrijkosten laag.

Het vinden van een hovenier bij jou uit de buurt is niet heel moeilijk. Woon je in Noord-Brabant? Bekijk bijvoorbeeld hier https://hovenier.website/noord-brabant/ een overzicht van alle hoveniers uit de provincie.

4. Kijk eventueel naar keurmerken

Net zoals bij vele andere branches, zijn er ook keurmerken voor hoveniers. De twee belangrijksten zijn Tuinkeur en Groenkeur. Het keurmerk biedt garantie op het gebied van professionaliteit en betrouwbaarheid. Naast de keurmerken is er ook de brancheverenging VHG, deze biedt garantie voor professionaliteit.

Wanneer een hovenier geen keurmerk heeft of niet is aangesloten bij de branchevereniging, betekent het niet dat deze hovenier niet goed is in zijn of haar vak. Vraag dan bijvoorbeeld om referenties of aanbevelingen.

Geplaatst in Tuinonderhoud.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *