Japanse hulst is geschikt voor (bijna) iedere tuin

Er zijn veel mensen die zoeken naar een haag voor in hun tuin. Dit is natuurlijk niet zo gek, want een haag staat erg mooi om in je tuin te zetten. Veel mensen zouden qua uiterlijk van een haag snel voor een buxus kiezen. Dit is echter niet altijd een slimme keuze. De Japanse hulst lijkt op de buxus, maar deze kan een stuk beter tegen alle omstandigheden. Dit maakt het een geschikte plant als haag.

Sterker dan de buxus

De buxus is een mooie plant. Deze staat echter bekend om zijn gebreken. Het grootste gebrek dat de buxus heeft, is dat deze erg gevoelig is voor de verschillende ziektes. De Japanse hulst heeft dit niet. Daarom is het ideaal om een Japanse hulst in plaats van een buxus te kiezen. Op die manier heb je een sterke plant die er ook nog eens erg goed uit ziet.

Hiernaast kan de Japanse hulst de weersomstandigheden ook een stuk beter aan dan de buxus. Dit maakt dat deze haagplant niet zo snel aangetast zal worden door kou. Een buxus heeft hier wel snel last van. Nog een voordeel van de Japanse hulst is het feit dat de Ilex crenata wintergroen is. Dit houdt in dat de hagen in de winter hun bladeren niet verliezen. Op die manier heb je ook geen kale tuin in de winter.

Makkelijk te planten

Het planten van een Japanse hulst is ook erg makkelijk om te doen. Dit komt omdat de haag in bijna alle soorten grond kan. Echter is het vaak wel belangrijk dat de grond die je kiest licht zuur is. Om hier voor te zorgen kun je makkelijk een beetje tuinturf in de grond te gooien. Dit zorgt er voor dat de grond licht zuur wordt. Op die manier zorg je er voor dat de Japanse hulst meteen goed aanslaat in de grond.

Als de Ilex haagplant eenmaal aangeslagen is in de grond, zal deze ook niet snel dood gaan. Dit komt omdat de Japanse hulst tegen veel omstandigheden bestand is. Dit is erg handig als je een sterke haag zoekt.

Geplaatst in Trends.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *