Ilex maximowicziana Kanehirae haag kopen

plantWanneer u een bijzonder sterke heester zoekt is de Ilex maximowicziana ‘Kanehirae’ heel geschikt. Deze is winterhard en verliest dus tijdens dit seizoen geen blad. Het is geschikt voor iedere snoeivorm en kan op iedere standplaats worden aangeplant. De Ilex maximowicziana ‘Kanehirae’ heeft glimmend groene blaadjes die donkergroen van kleur zijn en een beetje spits toelopen. De haagplant behoort tot de Ilex crenata familie. Deze soort wordt veelvuldig gezien als de perfecte buxusvervanger. Het heeft dezelfde uiterlijke kenmerken wat een buxus ook heeft, alleen is het niet vatbaar voor de buxusmot en schimmelziektes. Een euvel waar de ooit populaire buxus helaas wel mee te kampen heeft. De Ilex maximowicziana ‘Kanehirae’ kan solitair worden aangeplant in de volle grond of in een pot. Maar als haag maakt het zeker ook goede sier.

De bloei van de Ilex maximowicziana ‘Kanehirae’

Al is het maar heel minimaal, de Ilex maximowicziana Kanehirae kent ook een bloeiperiode. Dit vindt plaats in de periode mei en juni. Er verschijnen dan kleine, witte bloemetjes aan de Ilex . Al is het met het blote oog bijna niet waarneembaar, toch maken ze de heester een bijzondere verschijning. Na de bloeitijd komen er kleinschalige zwarte besjes aan de Ilex maximowicziana ‘Kanehirae’. Deze zijn bij inname voor mensen en dieren licht giftig, behalve voor vogels. Zij zijn er dol op. Hebt u dus deze haag in uw tuin staan, dan krijgt u er gratis vele gevederde vrienden bij. 

Onderhoud van de Ilex maximowicziana ‘Kanehirae’

De Ilex maximowicziana ‘Kanehirae’ behoeft, naast tweemaal per jaar snoeien, maar weinig onderhoud. De beste periodes hiervoor zijn de maanden mei en september. Door het regelmatig te snoeien gaat de Ilex mooi vertakken en wordt het nog voller in het blad. Houd bij het snoeien wel in de gaten dat dit op een bewolkte, niet al te warme dag gebeurd. Hierdoor is de kans op verbranding van het blad het kleinst. Direct na het aanplanten en tijdens warme periodes kan de Ilex maximowicziana ‘Kanehirae’ wel wat extra vocht gebruiken. Hebt u het idee dat het een beetje schraal ziet? Mest de maximowicziana ‘Kanehirae’ in het voorjaar een beetje bij met organische meststof. 

Geplaatst in Planten verzorging.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *