bamboe haag

Wat zijn de kenmerken van een Oosterse tuin?

Heb jij een tuin? Dan heb je vast een idee over hoe je wil dat deze eruit ziet. Ga je voor een weelderige bloemenzee, een strak grasveld of een betegelde tuin? Als je echt wil uitpakken en een tuin wil creëren waar je nog lang plezier van hebt, denk dan eens aan een Oosterse tuin. Bij hogehagen.nl vind je in ieder geval alles wat je nodig hebt om de ideale tuin voor jou in te richten. Lees verder voor de kenmerken die niet mogen ontbreken in jouw Oosters geïnspireerde tuin.

Oosterse planten bij hogehagen.nl

Het belangrijkste kenmerk van een Oosterse tuin is natuurlijk de soort planten die je hierin plant. Bijvoorbeeld bodembegroeiing of bamboe, plantsoorten die je veel tegenkomt in de Aziatische natuur. Een aanrader is om voor een bamboehaag niet woekerend van hogehagen.nl te gaan. Deze heet ook wel Fargesia. Waar bamboe snel je hele tuin kan gaan overheersen, is dat bij een niet woekerende bamboehaag niet het geval omdat, de naam zegt het al, de plant niet woekert. Deze bamboehaag is daarom uitstekend te gebruiken als heg om privacy in je tuin te creëren. Bij hogehagen.nl vind je verschillende soorten bamboe met verschillende manieren van groeien.

Geen symmetrie in een Oosterse tuin

Een ander kenmerk van een Oosterse tuin is het ontbreken van symmetrie. In een Oosterse tuin gaat het juist om de vormen en niet om de symmetrie. Naast een opvallende bamboehaag niet woekerend kun je dus bijvoorbeeld op verschillende plekken in je tuin beelden neerzetten om asymmetrie te creëren, of je kunt een vijver aanleggen. Extra leuk is om hier een paar vissen in te laten zwemmen. Vergeet ook geen keien, stenen en grind op verschillende plekken in de tuin naar voren te laten komen.

Een verrassing in je tuin

Een kenmerk dat ook vaak voorkomt in Oosterse tuinen, is het verrassingselement. Een Oosterse tuin is nooit in één keer te overzien. Zo kun je bijvoorbeeld een haag van hogehagen.nl midden in de tuin plaatsen, zodat je om de haag heen moet lopen om te zien hoe de tuin zich vervolgt. Of creëer met een bamboehaag niet woekerend een beschut plekje waar je bijvoorbeeld een Oosters Boeddhabeeld verstopt. Zo wordt je als het ware uitgenodigd om door de tuin heen te lopen en alle verrassingen te ontdekken.

Vijvers en waterelementen

Water is vaak een onderdeel van een Oosterse tuin. Zo kun je een vijver aanleggen, maar kun je ook voor een leuke stenen fontein gaan of zelfs een kleine waterval aanleggen. Bij stromend water is het overigens wel altijd belangrijk om het water van Oost naar West te laten stromen. Het geluid van zacht kabbelend water dat over rotsen stroomt zal een gevoel van rust over de hele tuin brengen. En dat is het laatste kenmerk van een Oosterse tuin: het gevoel van rust dat er heerst. In deze tuin kun je heerlijk ontspannen tussen alle mooie planten en decoraties die je hebt aangelegd.

Geplaatst in Uncategorized.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *