De laatste tuintrends die je zeker moet weten

Als tuinliefhebber wil je zeker ook dat er wat dynamiek zit in jouw tuin en het niet steeds hetzelfde eruit blijft zien. Een groot deel van het plezier dat in het tuinieren zit komt ook door het steeds brengen van veranderingen en zo ervoor te zorgen dat er steeds wel iets nieuws te vinden is in de tuin. Ik probeer daarom ook altijd voor te zorgen de laatste trends op het gebied van tuinieren te weten te komen en ervoor te zorgen die zoveel als mogelijk op mijn eigen tuin toe te passen. Zo zorg ik steeds voor variatie en blijft het voor mij een plezier om steeds in de tuin bezig te zijn.

Probeer eens wat meer bloemkleuren te combineren

Een tuin moet er fleurig uitzien en is het daarom een goed idee om ervoor te zorgen verschillende bloemen en planten met elkaar te combineren. Volgens de laatste trend zijn het fel gekleurde bloemen die een tuin weer een apart aanzicht geven. Let er wel op dat er sprake is van mooie combinaties en kijk je ook direct hoe de gekozen kleuren te combineren met het tuinmeubilair…..

Een nieuwe trend is het opdelen van de tuin in diverse vakjes waarbij je voor de deling ook nog gebruik maakt van mini hegjes. Zo hou je de hele tuin groen en krijgt de indeling zeker ook een heel ander karakter. Als je beslist om daarna ook een fraai looppad aan te leggen tussen al deze vakjes door krijg je echt wel een tuin waar je trots op kunt zijn.

Kies passende tuindecoraties

In een moderne tuin mogen er natuurlijk de passende tuindecoraties niet ontbreken. Het leuke hiervan is dat je het niet hoeft te kopen en zelf wat in elkaar kan zetten. Er zijn in de diverse magazines betreffende het tuinieren en ook op het internet verschillende doe-het-zelf ideetjes te vinden over het zelf kunnen maken van fraaie decoraties en zorg je er op zo een manier voor dat er aan de tuin een persoonlijk tintje wordt gegeven. Bekijk ook direct de opties voor het kunnen verlichten en het opzetten van een tuinhuisje. Een tuinhuisje biedt je namelijk de mogelijkheid je even terug te trekken van het drukke leven en in jouw eigen omgeving een rustgevende plek te vinden. Voor een kleine tuin welke zich bevindt tussen andere huizen in, is het hebben van een plek waar jij je ongestoord kunt terugtrekken natuurlijk nog belangrijker. Het geheel kan eventueel met een heg aan het oog worden onttrokken.

Hecht er ook een praktische kant aan

Het planten van verschillende bloemen en overige tuinplanten is natuurlijk wel mooi om te zien, maar is het altijd ook praktisch ook de mogelijkheid te hebben wat uit jouw eigen tuin te kunnen halen. Hiermee bedoel ik het kunnen oogsten van bijvoorbeeld groenten of fruit voor het eigen gebruik. Je hoeft hiertoe niet speciaal een apart gedeelte van de tuin te reserveren voor het planten van de nodige gewassen. Vooral kruiden kan je heel makkelijk combineren met andere planten in de tuin en kan je een aantal druiven bijvoorbeeld gewoon planten op een speciaal raamwerk waaronder de overige planten gewoon vrij kunnen groeien. Dit soort van combinatiemogelijkheden is vooral van belang voor degenen die over een niet al te grote tuin beschikken.

De laatste tuintrends zijn dus vooral praktisch gericht met de nadruk op het combineren van de planten en bloemen met wat gewassen die je zelf kunt gebruiken. Ook staat zelfwerkzaamheid boven aan de lijst en is het daarom ook aangeraden zelf de benodigde tuindecoraties en zelfs meubels of een tuinhuisje zelf aan te leggen of in elkaar te zetten.

Geplaatst in Trends.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *