Welke planten passen het beste in jouw tuinhuis

In je tuinhuis wil je je even lekker terugtrekken. Je leest er lekker een boekje terwijl je op de achtergrond het getjirp van de vogels hoort. Heerlijk. Een tuinhuis waar je kunt ontspannen is niet zo vanzelfsprekend. Er wordt vaak een opberghok van gemaakt. Ondanks dat tuinhuisje vaak niet zo groot zijn, kan er prima een mooie ruimte van gemaakt worden waar jij je even compleet terug kan trekken van de wereld. Hoe je dit gemakkelijk doet, ontdek je hieronder.

Een tuin is niet alles

Met mooi weer is het natuurlijk heerlijk om de deuren van je tuinhuis open te slaan en de frisse lucht binnen te krijgen. Je hebt dan prachtig uitzicht over de tuin met mooie planten en bloemen. Echter, wil je natuurlijk niet dat je alleen in je tuinhuis kan zitten met mooi weer. Indien het regent en de deuren dus gesloten moeten blijven, kun je de tuin ook naar binnen halen. Je kunt in je tuinhuis enkele planten en/of bloemen neerzetten die je terugbrengen naar je innerlijke zelf. Lavendel, aloë vera en eucalyptus planten zijn hiervoor zeker een goede keuze. Door de combinatie van de kleur, de geur die het afgeeft en de vorm hebben ze een zeer ontspannende werking. Deze planten zijn eigenlijk bij ieder tuincentrum wel te vinden. Mocht je nou groot in willen slaan? Dan kun je gemakkelijk een auto huren die wellicht iets groter is, om zo direct een voorraadje voor jezelf aan te schaffen.

Klein maar fijn

Toch wil je het tuinhuis ook niet te vol zetten met planten en bloemen, aangezien het tuinhuisje waarschijnlijk geen grote oppervlakte heeft. Praktisch inrichten is daarom belangrijk. Dit zorgt ervoor dat je tuinhuis er ten allen tijde netjes en strak uitziet. Van een rommelige look wordt niemand ontspannen. Je kunt daarom in de hoogte gaan werken om zo zoveel mogelijk dingen op te bergen zonder dat het teveel ruimte in beslag neemt. Daarbij is het belangrijk dat je alles zoveel mogelijk probeert af te sluiten. Kasten die dus dienen voor opbergruimte kunnen het beste gesloten worden. Dit oogt een stuk rustiger. Daarnaast zijn lichte kleuren altijd een must om de ruimte zo groot mogelijk te laten ogen. Door middel van wat bloemen kun je dan naast de witte muren, toch wat kleur in je tuinhuis brengen zonder dat het teveel ruimte in beslag neemt.

Binnen een dag klaar

Je kan je tuinhuis in principe binnen een dag pimpen. Door goedkoop auto huren, kun je gemakkelijk en snel een grotere auto huren om alle decoraties, verf en meubeltjes in een keer in je tuinhuis te verwerken.

Geplaatst in Trends.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *