Specialisaties

Een tuin inrichten naar jouw eigen smaak kan soms knap lastig zijn, vooral als gekeken wordt naar alle tuinideetjes die er op het internet of de vele vakbladen te vinden zijn. Ik ben door de jaren heen gaan specialiseren in het inrichten en aanleggen van tuinen die op maat gesneden zijn voor de eigenaar en waar die eindelijk een tuin heeft waar hij of zij tot rust kan komen. Een tuin wordt namelijk niet alleen aangelegd om het oog te sieren, maar moet het ook een plek zijn waar jij je in kunt terugtrekken na een drukke dag en even ongestoord tot rust kan komen. Het handige van het op de juiste manier kunnen inrichten van een tuin is dat de beschikbare ruimte geen belemmerende factor hoeft te zijn en je zelfs met een relatief kleine tuin iets moois kunt maken. Grotere tuinen bieden natuurlijk meer mogelijkheden en kan je er ook een composthoop plaatsen om altijd over organische mest te beschikken. Niet elke plant heeft dezelfde voedingsstoffen nodig en is het altijd goed een expert bij te halen die er wel weet van heeft. Vanwege de vele plantsoorten waar ik bijna dagelijks mee bezig ben kan ik snel achterhalen wat er aan een plant mankeert en de juiste corrigerende maatregelen laten treffen.

Een tuin voor alle seizoenen is ook mogelijk

Bij het aanleggen van een tuin denken velen dat het uitsluitend voor de zomer of lente zal zijn en dat het vooral in de winter een troosteloze aanblik zal opleveren. Niets hoeft minder waar te zijn en tover ik jouw tuin om tot een waar festijn, ook in winter. Door te combineren met verschillende planten zorg ik er wel voor dat er in elk seizoen wel sprake is van een tuin waar er groen waar te nemen is. Zo kan je zelfs hartje winter nog uit het venster kijken en genieten van een tuin die er prachtig bij staat. Niet alleen een groene tuin is mogelijk in de winter, maar zijn er ook een aantal planten die juist in de winter prachtig bloeien. Voor de warme zomermaanden maak ik gebruik van schaduwplanten met of zonder combinatie van een heg werk om ervoor te zorgen dat je de hele dag over schaduw kunt beschikken en dus door in de tuin kunt blijven. Zet er nog een tuinhuisje bij met wat terrasstoelen en ervaar het gevoel  “buiten”  te zijn binnen jouw eigen omgeving. En weet jij dan geen tuinhuisje te maken? Ik help jou ook daarmee op weg en zal het eindresultaat een tuinhuisje zijn dat er prachtig bij staat.

 

Je zult na dit alles gelezen te hebben nu wel afvragen of het mogelijk is dat ik even een bezoekje kan brengen aan jouw tuin en het een metamorfose kan laten ondergaan. Huur mij in en ervaar het genot om een tuin te bezitten die volledig is ingericht naar jouw wensen. Op de verschillende blogs op de website kan je al een voorproefje hebben over de verschillende manieren waarop jij een tuin kan inrichten en waar je allemaal op moet letten. Ik beschik over een ruim aantal contacten binnen de wereld van tuinieren en tuinen aanleggen en lukt het mij altijd om de benodigde spullen tegen een gunstige prijs op de kop te tikken. Meer informatie om mij te kunnen bereiken vindt je op het contact pagina.