Ook thuisblijven tijdens deze zomer?

Nu half Nederland wegens corona in eigen land op vakantie gaat of juist helemaal niet meer weggaat, is er geen beter moment om de tuin aan te pakken. Maar wat gaat voor? Kiest u voor een nieuwe kamado bbq, een loungeset? Of pakt u het nog groter aan en gaan alle tegels eruit en voorziet u uw hele tuin van een nieuwe look? Grote kans dat wanneer u uw hele tuin vernieuwd u ook kiest voor die lang gekoesterde wens, een overkapping of een veranda!

 

Uitbesteden of zelf bouwen?

 

Als u een beetje handig bent is een overkapping zelf bouwen een superleuke klus. Als u een iets minder ervaren klusser bent is de overkapping bouwen misschien een iets minder goed idee. Vergis u niet in de tijd, expertise en geld dat het kost. Maar vooral beschikt u als begenadigd doe-het-zelver ook over de juiste gereedschappen om het bouwen van de veranda tot een goed einde te brengen? Bij twijfel is kiezen voor een ervaren bouwer waarschijnlijk een veel betere optie dan het project zelf onder handen nemen.

 

De aankleding van de veranda

 

Nu u gekozen heeft om het roer om te gooien en een ervaren timmerman in te huren voor uw project heeft u het een stuk rustiger in uw hoofd. De bouwstress heeft echter al snel plaatsgemaakt voor keuzestress. De timmerman vraagt u namelijk al snel lastige vragen als: “Wenst u ook verlichting of stopcontacten in de veranda?”. Of “Wenst u hem ook af te kunnen sluiten door een glazen schuifwand?”. En als u daar eenmaal voor gekozen heeft, is het misschien ook wel gaaf om een stukadoorsbedrijf in te schakelen voor een mooi glad gestuct plafond. Dan kunnen hier ook mooi dimbare spots in. Of misschien wel een houten vloer of een keramische tegelvloer. Of een dakdoorvoer voor een houtkachel. Een behaaglijke temperatuur als u in de winter in uw tuinkamer wenst te zitten is ook wel zo fijn.

 

Kosten van de veranda bouwen

 

Nadat u praktisch op elke vraag van de timmerman akkoord hebt gegeven probeert u zijdelings toch eens te informeren wat de kosten nu bij elkaar gaan worden. De werkzaamheden uit de eerste offerte staan inmiddels namelijk in schril contrast met de daadwerkelijk uitgevoerde werkzaamheden. De oplevering van de overkapping is inmiddels voorbij en u heeft inmiddels de totaalfactuur van de timmerman ontvangen. U opent uw mail en valt steil achterover in uw nieuwe loungeset onder de veranda. Verdikkeme wat een bedrag, dat is even schrikken. Mokkend maakt u de hoge factuur over en denkt, “Ach, wat geeft het ook. We gaan dit jaar toch niet op vakantie”.

Geplaatst in Tuinontwerp.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *