GWW

Enkele tips om schade aan het milieu te voorkomen tijdens GWW-werkzaamheden

Wanneer je aan de slag gaat met verschillende GWW werkzaamheden, dan is het natuurlijk van belang dat je de juiste voorzorgsmaatregelen treft. Je zit er natuurlijk niet op te wachten dat je straks tijdens bepaalde graafwerkzaamheden ineens een waterleiden beschadigd. Belangrijk dus om goed voorbereid aan het werk te gaan. Omdat het vooral voor een ‘doe-het-zelver’ soms best lastig kan zijn om ervoor te zorgen dat ze geen schade toebrengen aan het milieu, hebben we een aantal praktische tips voor je, die je hierbij kunnen helpen.

Wat zijn GWW-werkzaamheden?

Voordat we verdergaan met enkele tips, is het goed om eerst even stil te staan bij wat GGW-werkzaamheden nu eigenlijk zijn? De afkorting GWW staat voor Grond-, Weg- en Waterbouw. Zo voer je werkzaamheden uit aan wegen, rioleringen, bestratingen, bermen, oeverconstructies, grondkeringen en waterbouwkundige werken. In deze rol werk je daarom dus ook vaak samen met allerlei andere vakmannen, zoals een kraanmachines of een vrachtwagenchauffeur. Doordat de werkzaamheden heel divers zijn, bestaat er altijd een kans dat je om wat voor reden dan ook schade toebrengt aan het milieu. Dit kan zijn dat je bijvoorbeeld met de hijskraan een boom beschadigd of een leiding raakt, waardoor het water vervuild raakt. Om ervoor te zorgen dat dit niet gebeurt, hebben we een aantal tips voor je.

Gebruik het juiste materiaal

Wanneer je zelf aan de slag gaat met bepaalde werkzaamheden, dan is het belangrijk dat je gebruikmaakt van het juiste materiaal. Een goed voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld een trilplaat voor het aantrillen van het zand. Hierbij kun je kiezen uit een variant die werkt op benzine, maar zijn ze er tegenwoordig ook op stroom. Je kunt je dus wel voorstellen dat het vele malen beter is voor het milieu wanneer je kiest voor een variant dat werkt op stroom. Deze heeft qua kracht dan misschien wel iets minder power, maar dan doe je toch gewoon een rondje extra? Wil jij nu de beste informatie over verhuur gww apparatuur, dan is het raadzaam om naar een vakman of specialist te gaan die je hierin kan voorzien.

Schakel een specialist in

Er zijn nu eenmaal bepaalde werkzaamheden die niet verstandig zijn om zelf uit te voeren. Het kan zijn dat ze simpelweg te gevaarlijk zijn, maar het kan ook zo zijn dat je er gespecialiseerd in moet zijn om ermee aan de slag kunnen gaan. Een goed voorbeeld hiervan is bodemsanering. Wanneer de bodem ernstig vervuild is, dan komt dit het milieu natuurlijk niet ten goed. Het is dan zaak om deze vervuilde grond te vervangen voor grond die wel schoon is. Dit kun je natuurlijk zelf doen, maar wanneer het om bijvoorbeeld gevaarlijke stoffen gaat, is het aan te raden je bodem te laten saneren door een erkend bedrijf zoals Idverde. Bij bodemsanering kennen we eigenlijk twee verschillende manieren van werken. dit kan Ex situ en In situ. Bij de eerste wordt de grond verwijderd en vervangen voor nieuwe grond en bij de tweede wordt de grond en ook het grondwater gereinigd. Kortom, een flinke klus om zelf te doen dus!

Geplaatst in Tuinonderhoud.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *