Tips om je tuin kindvriendelijk te maken

kind in tuinVoor kinderen is het erg leuk om te kunnen spelen in een tuin. Het hangt er hierbij uiteraard wel vanaf hoe kindvriendelijk de tuin is. Hierbij dien je zowel te kijken naar de veiligheid als naar de hoeveelheid plezier die in de tuin beleefd kan worden. 

Zorg altijd voor voldoende veiligheid!

Wanneer je kinderen het erg leuk vinden om in de tuin te spelen dan is het sterk aan te raden om de tuin goed te controleren op veiligheid. Kijk of er op hun speelgebied niet te veel scherpe randen zijn waaraan ze zich kunnen bezeren. Daarnaast is het ook handig om geen zware materialen in de tuin te zetten die snel om kunnen vallen. Ook daarmee loop je het risico dat je kind zich bezeert. 

Hoe maak je jouw tuin leuk voor kinderen?

Als je een vrij grote tuin hebt is het erg leuk om hier ook een plek te creëren voor je kinderen. De meeste kinderen vinden het bijvoorbeeld erg leuk om balspellen te spelen. Het kan daarom erg leuk zijn om een aantal ballen en doeltjes te kopen. Zeer waarschijnlijk zullen ze zelf met ideeën komen plezier te beleven.

Een andere echte aanrader voor kinderen is een Avyna trampoline. Kinderen vinden het geweldig om uren achter elkaar te springen op een trampoline. Een ander groot voordeel hiervan is dat het ook nog eens gezond is. Zo kan een kind beter een aantal uur op de trampoline spelen dan binnen online gamen. Mocht je een trampoline willen kopen voor je kinderen dan is het ook hierbij belangrijk dat je rekening houdt met de veiligheid. Zo kunnen de veringen voor erg pijnlijke situaties zorgen. Zorg er daarom voor dat je deze op de juiste manier afschermt. Meestal wordt er hiervoor een sterke beschermingslaag bijgeleverd.

Geplaatst in Tuinonderhoud.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *