De voordelen van droogbloemen

Bloemen zijn altijd goed. Heerlijk voor in huis of leuk als kado. Je wordt er gewoon direct helemaal vrolijk van. Je kunt ze dan ook op ieder moment geven, bijvoorbeeld als je iemand sterkte wil wensen of iemand wilt opfleuren of juist bij een leuke gebeurtenis zoals een nieuw huis. Daarnaast is het natuurlijk ook leuk om een bloemetje voor jezelf te kopen en op tafel te zetten in huis. Kortom er zijn genoeg redenen voor het kopen van een mooi boeket bloemen. Er is wel een nadeel aan het kopen van een boeket verse bloemen. Je kunt er namelijk maar een bepaalde tijd mee doen. Na een bepaalde tijd worden de bloemen lelijk en moet je ze gewoon weggooien. Heel erg zonde natuurlijk, want tegenwoordig geef je aardig wat geld uit als je een mooi boeket bloemen wilt aanschaffen. Droogbloemen hebben dan ook verschillende voordelen ten opzichte van verse bloemen en die zetten we hier voor je op een rijtje!

Duurzaam

Zoals gezegd kunnen verse bloemen maar bepaalde tijd meegaan. Dit is een tegenstelling tot droogbloemen. Wanneer je dus regelmatig een vers boeket bloemen aanschaft is het aan te raden om voor droogbloemen te kiezen. Droogbloemen zijn dan ook een natuurlijk alternatief voor verse bloemen, omdat ze langer meegaan, maar ook 100% natuurlijk zijn. Bovendien is er minder transport nodig als je langer met je bloemen doet. Doordat je er langer mee doet is het daarnaast ook nog eens voor je portemonnee. Je geeft misschien in een keer wat meer uit, maar je doet er dan ook veel langer mee dus onderaan de streep ben je voordeliger uit. 

Makkelijk

Daarnaast hebben droogbloemen minder zorg nodig dan verse bloemen. Verse bloemen moet je natuurlijk regelmatig water geven dit is bij droogbloemen niet het geval. Hierdoor blijven je bloemen ook mooi als je vergeetachtig bent of juist weinig thuis bent en bijvoorbeeld vaak op reis gaat. Bovendien zijn droogbloemen het hele jaar door te verkrijgen en zijn ze ook het hele jaar in dezelfde conditie. Hierdoor kun je gedurende het hele jaar jouw perfecte bloemen uitkiezen en ben je niet gebonden aan het seizoen. Natuurlijk droogt de ene bloem beter dan de andere bloem maar over het algemeen zijn er 35 soorten bloemen die makkelijk gedroogd kunnen worden. Er is dus genoeg keus!

Een boeket naar jouw wens

Ook bij droogbloemen heb je dus genoeg keus, zoals gezegd, zijn er 35 soorten bloemen die goed gedroogd kunnen worden. Daarnaast kun je ervoor kiezen om één droogbloem in de vaasje te zetten, maar je kunt ook een boeket samenstellen. Er zijn verschillende droogboeketten. Kiezen voor een boeket met verschillende kleuren droogbloemen of juist boeket met één kleurtoon. 

 

Kortom, droogbloemen hebben genoeg voordelen. We zijn droogbloemen zo duurzamer, hebben ze minder verzorging nodig en kun je ze gedurende het hele jaar door kopen. Droogbloemen zijn daarnaast ook makkelijker te verzenden en hierdoor kun je ze makkelijk online bestellen. Zo kun je bij sommige webshop zelfs kleine vaasjes met droogbloemen bestellen maar ook enorm grote boeketten. Dat is een leuk en origineel cadeau voor iemand anders of juist voor jezelf.

Geplaatst in Uncategorized.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *